Хранителни добавки за всеки

Има много причини организмът ни да не получава оптимални нива полезни хранителни съставки. Сред тях са:

– готвенето, рафинирането, преработката и т.н.

– изтощените почви;

– ежедневния контакт с анти-нутриенти като кофеин, алкохол, цигари, химикали, замърсяване и лекарства;

-болести.

Според изследванията в различни етапи от живота, човек се нуждае от специфични хранителни вещества, за да е здрав. Децата, спортуващите, бременните, жените в менопауза, хората над 50 години имат различни потребности.

Всеки от нас е уникален от биохимична гледна точка, а хранителните ни навици са се променили драстично през последните години. Сред предупредителние знаци, че тялото ни страда от липса на определени нутриенти  са умората, лошата кожа, стомашните неразположения, слабост в ставите и мускулите, хормонален дисбаланс, алергиите  и чувствителност към храни.

Алое вера съдържа много полезни съставки с благотворен, синергичен и енергизиращ ефект върху цялото тяло. Напитките от алое са идеална ежедневна хранителна добавка, която компенсира дефицита в храненето.

Много изследвания демонстрират, че алое вера има разностранно положително въздействие , като най-вече подкрепя стомашно – чревния тракт, имунитета, кръвоносната система, пикочно-половата система и здравето на кожата. Съставките му подпомагат  процесите на детоксикация в организма и допринасят за поддържане на оптимално здраве.

Според HSIS (Информационна система за хранителните добавки) хранителните съставки съдържащи се в добавките на Форевър могат да бъдат полезни за някои групи от хора:

МАЛКИ ДЕЦА

Децата често минават през капризни периоди, когато ядат малко и не особено разнообразна храна. В последно време се наблюдав арязъ спад в качеството на приеманата храна.  Повишените нива на консумация на захар и наситени мазнини водят до изчерпване на незаменими нутриенти. Тези дефицити се проявяват чрез физически и емоционални симптоми.

Подходящи хранителни добавки са : Нектар от алое и праскова, Поместийн пауър (добавяйте им го към кремчета и напитки), Форевър кидс, Абсорбент – С, Чесън и мащерка и Зелени поля.

 

ТИНЕЙДЖЪРИ

Това е възраст, в която имунитетът е подложен на допълнително натоварване заради пубертета, стреса от изпити и пазене на диети. Важно е да осигурим на тинейджърите разнообразие от хранителни вещества, които да им помагат да се борят със стреса, да подсигурят имунната им защита и да балансират хормоналната им система. До 20 годишна възраст се изгражда костно-ставната система на човек. За правилното й изграждане е необходим калции, минерали и Омега мастни киселини.  Приемайте: Нектар от алое и праскова, Форевър Фрийдъм, Джобно алое, Джобен Фрийдъм, Пчелен прашец, Зелени поля, Чесън и мащерка, Арктическо море,  Абсорбент С, 18 от природата, Активен пробиотик.

БРЕМЕННИ ЖЕНИ И БЪДЕЩИ МАЙКИ

Вследствие на намаленото съдържание на полезни съставки в съвременното ни хранене, все по-голяма стана нуждата от допълнителни хранителни вещества преди, по време и след бременността за поддържане здравето на майката и на плода. Мастните киселини Омега -3  са от изключително значение за образуването на новите тъкани и най-вече за развитието на  мозъка, нервната система и ретината. През последните 3 месеца от бременността в мозъка и нервните тъкани на плода бързо се натрупват мастни киселини Омега 3  и наличието им в организма на майката може да има дълготраен ефект върху поведението и умствените способности на детето.  Приемайте – Арктическо море, Абсорбент С, Нейчър мин и Активен пробиотик.

ЖЕНИ

Много женски здравословни проблеми се активират при стрес, хормонален дисбаланс или хранителни дефицити. Посредством стъпки към оптимално хранене, здравето на жената може да се поддържа в различни етапи от възрастта. Форевър предлага широк спектър от хранителни добавки за съвременния начин на живот. Правилното хранене  е жизненоважно, а добавянето на допълнителни вещества като калций, витамин Д и други минерали могат да допринесат за поддържането на здрави кости.  Приемайте: Нектар от алое и боровинка, Зелени поля, Арктическо море, Нейчър мин, Форевър Калций, Пчелно млечице, 18 от природата, Активен пробиотик

ЖЕНИ  В  МЕНОПАУЗА

Менопаузата причинява промени в хормоналния баланс ивсички жени трябва да са колкото може по-здрави и да се стремят към оптимално хранене, за да се справят по-лесно с този период. Някой хранителни добавки са много полезни и облекчават симптомите на менопаузата.  Приемайте: Нектар от алое и боровинка, Пчелно млечице, Джин-Чия,   Нейчър мин, А бета Кеър, Зелени поля, Мулти -Мака, Форевър Калций, Активен пробиотик.

МЪЖЕ

Все повече мъже с еобръщат към природните продукти за поддържане на своето здраве. Храненето и добавките са добър помощник на мъжете в натовареното ежедневие. Определени нутриенти могат да бъдат особено полезни за съхраняване на здравето на простатната жлеза, да допринесат за фертилността и сърдечно-съдовото здраве.  Приемайте: Гел от алое вера, Арктическо море, Про 6, Пчелен прашец, 18 от природата, Активен пробиотик.

ВЪЗРАСТНИ

След 65 годишна възраст организма ни все по-неефективно усвоява витамини и минерали, което води до отслабване на имунитета. Като цяло възрастните ядат по-малко и според изследванията мнозинството от тях не успяват  да приемат дори минималните количества необходими микроелементи, да не говорим за оптималните нива.  Приемайте: Форевър Фрийдъм, Гинко плюс, Форевър Вижън, Чесън и мащерка, Нейчър мин, Пчелен прополис, 18 от природата, Активен пробиотик.

БОЛЕДУВАЛИ

В повечето случаи хората, които се възстановяват от болест, не приемат балансирана храна. Те се нуждаят и от малко помощ, за да се ускори процесът на оздравяване и затова приемането на хранителни добавки може да бъде полезно. Излседванията показват, че приемането на мултивитамини намалява значително времето на боледуване при пациентите. Приемайте: Форевър лайт ултра (ванилия или шоколад)Гел от алое вера, Поместийн пауър,  Джобно алое,   А бета Кеър,  Абсорбент С,    Нейчър минПчелен прашец, Ехинация, Активен пробиотик.

МНОГО НАТОВАРЕНИ ХОРА, ПОДЛОЖЕНИ НА СТРЕС

Натоварения начин на живот почти винаги води до нередовно хранене. Сигурно Ви е трудно всеки ден да изяждате петте порции плодове и зеленчуци, за да поддържате имунитета си, доброто храносмилане, здравословното тегло и необходимите енергийни нива. Приемът на допълнителни количества витамини, минерали и микро елементи, може да предостави незаменими нутриенти на нуждаещия се организъм.  Форевър Лайт ултра осигурява разнообразие от хранителни съставки,  сред които и протеини за поддържане на баланса на кръвната захар и на здравословно тегло. Приемайте: Форевър лайт ултра (ванилия или шоколад),Джобно алое, Джин-Чия,  Пчелен прашец, Абсорбент С, Арктическо море,  18 от природата,  Активен пробиотик.

ВЕГЕТАРИАНЦИ И ВЕГАНИ

Колкото и да е здравословна безмесната диета, щом разнообразието  от храни е ограничено,  човек трябва да внимава дали си набавя всички нутриенти, от които се нуждае. При липса на добър баланс, тази група хора могат да изпитат недостиг на витамин Д, калций, желязо, цинк и протеини. Вегетарианци приемайте: Гел от алое вера, Нейчър мин,  Пчелен прашец, Абсорбент С, Форевър Калций  18 от природата,

Вегани  приемайте: Гел от алое вера, 18 от природата,

ПУШАЧИ

Днес са добре известни вредните последици за здравето от тютюнопушенето. То се смята за един от основните рискови фактори за сърдечно-съдовите заболявания, рак, болест на дихателните пътища и остеопороза. Пушенето лишава тялото от тялото от известно количество от важния антиоксидант витамин С, може да повлияе върху здравето на кожата и стареенето. Приемайте: Нектар от алое и боровинка, Поместийн пауър, Абсорбент С, Лициум плюс, Зелени поля, Чесън и мащерка, Пчелен прополис, Активен пробиотик.

СПОРТИСТИ И АКТИВНО ДВИЖЕЩИ СЕ ХОРА

Започването или увеличаването на всякакъв вид физическо натоварване води до производство на свободни радикали. Полезно е да приемате повече антиоксиданти като витамин А (бета каротин), витамин С, Е и биофлавоноиди. Антиоксидантите неутрализират потенциално вредните  свободни радикали, които могат да ускорят процеса на стареене.  Някой други нутриенти като минерали, рибени масла, хиалуронова киселина, глюкозамин, хондроитин и МСМ могат да допринесат за здравето на хрущяла и синовиалната течност в ставите. Активно  спортуващите хора се нуждаят от подходящи протеини, от L – аргинин, В витамини, незаменими мастни киселини и минерали за допълнителна енергия и издържливост. Жен-шенът и адаптогенните билки в съсътава на енергийната напитка ФАБ, могат да бъдат полезни като противодействие на стреса при физически натоварвания. Приемайте: Форевър Фрийдъм (съдържа витамин С),Форевър лайт ултра (ванилия или шоколад)Форевър Активна ХКА бета Кеър,  Нейчър минФоревър Калций,   Арктическо море, Джин-Чия,  Пчелен прашец.

ПЪТЕШЕСТВЕНИЦИ

Когато пътувате зад граница е разумно да взимате мерки, за да се предпазите от занижена хигиена и водата,  с която тялото ви не е свикнало.  За да избегнете нежелан дискомфорт, си давайте време да се приспособите като ограничавате приема на непознати храни и свеждате до минимум излагането на слънце за дълги периоди. Приемът на алое, чесън и и витамини от В комплекса ( предварително двуседмично натрупване), както и използването на слънцезащитния крем  с алое на Форевър, могат да ви предпазят от ухапване от насекоми. Приемайте: Гел от алое вераЧесън и мащерка,      А бета Кеър,   Пчелен прополис, Активен пробиотик.

Не забравяйте Алое сънскрийн – крем и спрей, Лосион с алое (след слънце), Алое вера гел (при ухапвания, ужилвания, порязвания) и  вазелина за устни Алое липс.

Вашият коментар

Вашият коментар

Попълнете полетата по-долу или кликнете върху икона, за да влезете:

WordPress.com лого

В момента коментирате, използвайки вашия профил WordPress.com. Излизане /  Промяна )

Twitter picture

В момента коментирате, използвайки вашия профил Twitter. Излизане /  Промяна )

Facebook photo

В момента коментирате, използвайки вашия профил Facebook. Излизане /  Промяна )

Connecting to %s