ФЛУОРЪТ – ГОЛЯМАТА ЯДРЕНА ЗЪБНА ИЗМАМА

в. „Строго сектретно“ бр. 203, м.4.2012г.

д-р Михаил Тодоров

Колко често миете зъбите си дневно – един или два пъти. А колко често сте се замисляли какво съдържат зъбните пасти, които ползвате ден след ден, месец след месец, година след година…Навярно никога. Иначе щяхте да престанете да се миете с тях и да преминете към други технологии и методи.

Все повече учените твърдят, че  една от най-големите измами  спрямо човечеството е флуоризирането – зъбните пасти, водата,  наситена с флуорид (Fluoride). Мислим, че обогатяваме зъбния емайл с флуор, че запазваме нашите зъби здрави и красиви. Но ситуацията е обратната – става дума за измама.

Концерните отдавна стигнаха до извода, че най-добрия начин да се избавят от вредните промишлени производства е да ги продават на хората, които ще потребяват тези гадости. Едно от най-опасните глобални престъпления от този род е флуоризирането на водата и зъбните пасти на Запад.

Токсичните флуориди започнаха да се трупат в огромни количества при производството на атомните бомби в САЩ в рамките на „Проекта Манхатън“. В щата Ню Джърси на сметищата на концерна Дюпон се събираха планини от токсични флуориди, които се размиваха от дъждовете и попадаха в почвата. Растителността умря, както и всички домашни животни в района. Жителите започнаха срещу Дюпон съдебни дела. Тогава концерна нае юристи и лекари със задачата да намерят на флуора някакво „лечебно приложение“. В резултат се появи изсмуканата от техните пръсти фалшива теория, че флуорът укрепва зъбите. Концернът Дюпон излезе сух от съдебния иск и получи идеална възможност да се избави от токсичните отпадъци, продавайки ги за вътрешно потребление на американците.

Днес не само те, но и хиляди хора по земята пият с водата и ядат с пастите натриев флуорид, който досега не е предпазил зъбите на нито един човек. Единствента полза имаше Дюпон, който оттогава продава своите токсични отпадъци на цената на златото и чисти своите токсични сметища като ги прекарва през  организмите на милиарди хора по света. Повечето станции за флуоризиране на водата използват алуминиеви флуориди.  Алуминият е вреден за живия организъм. Той е отровен за бъбреците и практически не се извежда от организма, а се натрупва в човешкия мозък и предизвиква болестта на Алцхаймер, или по-просто казано преждевременен старчески маразъм. Флуоридът изпит с водата или от зъбната паста, бързо се поема от човешкия организъм и и се концентрира предимно в местата на натрупване на калция, тоест в костите и зъбите. Даже само 20-30 мг флуор дневно нарушава обмена на калция и в резултат  костите стават крехки и чупливи.

В началото на 80-те години беше открито, че флуорът стимулира ръста на костите, но предизвиква костно деформации. Бяха публикувани данни, че става дума и за  канцерогени. Една от лабораториите в САЩ  през 1988 г. публикува изследвания, от които се виждаше, че флуоридите превръщат нормалните клетки в ракови.

Изследванията на фирмата Procter & Gambel, показаха че флуора в питейната вода предизвиква генетични увреждания.  В тъканите на човека флуорът предизвиква хромозомни аберации, от които само в САЩ умират 50000 души годишно. Освен това беше доказана и връзката между флуора и преждевременното остаряване на организма, разрушението на колагена , тоест на съединителната тъкан,  на имунната сиситема и на генетиката и т.н.

Защо хората започната да добавят флуор във водата и зъбните пасти?Както обикновено става дума за огромни пари. В течение на десетилетие огромни рекламни кампании пропагандираха“ползата“ от флуорирането. Учените, които предупреждаваха, че това е лъжа, бяха уволнявани. И едва неотдавна някои от тях успяха да пробият информационната блокада и да публикуват резултатите от изследванията за вредата от натриевия флуорид и даже в стандартните дози.

Не е трудно да се досетим, че зъбните пасти, които най-широко са рекламирани, имат най-голямо съдържание на флуор. Какво да се прави? Най-простия отговор е, че даже при най-малко подозреие, че флуоридите са вредни, не трябва да се използват.

Можете да се вслушате в съветите на стоматолозите за безфлуорна профилактика на кариеса. Колкото по-малко захар се съдържа в храната, която ядем, толкова по-малко  време тя ще остава в устата и толкова по-малки ще  са количествата киселина, която изработват бактериите.

По-добре е да се използва не бяла захар, а фруктоза. Най-добре е захарта да се използва само от цели плодове, орехи, сухи плодове и т.н. Избягвайте и генетически модифицирания подсладител аспартам. Той е по-вреден и от захарта.

След приемане на богата на захар храна, почистете зъбите си с четка и конец или изплакнете устата. Вредно е да използвате сладки напитки в течение на дълго време. Ако се налага да пиете сладка вода, наприимер с мед, слет това колкото се може по-бързо почистете зъбите.

Препоръчва се да се чистят зъбите с конец и четка, но без флуоризирани пасти, след всяка храна.  При избора на паста търсете онези, които не съдържат флуор. По-добре е пастата с прополис или масло от чаено дърво.

Страните, които спряха или направо забраниха флуоризирането на водата са Австрия, Белгия, Китай, Чехия, Дания, Финландия, Франция, Германия, Унгария, Индия, Израел, Япония, Люксембург, Северна Ирландия, Норвегия, Шотландия и Швеция.

http://strogosekretno.com/index.php?p=issue&id=203&aid=35

Ето още една статия по тази тема:

ФЛУОРЪТ БЛОКИРА ДЕЙНОСТТА НА ЕПИФИЗАТА (ТРЕТОТО ОКО, ОРГАНА НА ИНТУИЦИЯТА)

Веществата, които въздействат на епифизта се съдържат в много продукти – в храната и напитките, но най-вече в пастата за зъби. Тъй като чистим зъбите си вечер, тези вредни вещества остават в тялото ни да ни тровят през нощта. Става дума за флуора. Някои ще възразят, че той е полезен за зъбите, но той според учени не влияе върху зъбите, но се използва специално като блокатор на епифизата. Той е изцяло токсичен.

В книгата си “Инауки – рептилията в мен” румънската писателка Ариана Хава разказва една езотерична   легенда, според която  масовото отравяне с флуор е насочено срещу хората, родени след 1960 г. Легендата разказва, че по това време кармата на Земята  започнала да се очиства и по-развитите души  можели да се въплътят в децата, родени след тази година. Тези души  били при нас и преди това, но  в периода 1990-1996 г. е бил пикът на посещенията им. Тези души  могат да развият своите паранормални способности; но според легендата тези души били огромна заплаха за анунаките, тъй като възвишените  души можели да свалят маските им и да покажат истинското им лице. Анунаките направили изследвания  и стигнали до извода, че най-доброто средство да бъдат унищожени тези възвишени души е да гълтат всеки ден определени вещества. Тъй като не можели да накарат всички хора да гълтат таблетки, решили да отровят храната, която хората ядат всеки ден…

Не е сигурно какви реални корени има тази легенда, но ние сме свидетели как всеки ден ни тровят с отровни храни. Всяка година съдържанието на тези отрови в храните се увеличава.

До 1990 г. никой не е провеждал изследване за влиянието на флуора  върху епифизата, малката жлеза, разположена между двете мозъчни полукълба. Тя регулира отделянето на мелатонина – хормон, който помага да се регулира половата зрелост и защитава тялото от вредните ефекти, които свободните радикали оказват на мозъка.

Един от инициаторите за това изследване е д-р Дженифър Лук от университета Surrey в Англия. Тя доказва, че епифизата първа попада под ударите на флуора. Според изследването излишъкът от флуор в епифизата води до сериозни дисфункции, провокира ранно полово съзряване и намалява способността на организма да се бори със свободните радикали. Според това изследване флуорът може да провокира генетична промяна в плода по време на бременността и увеличава риска от рак. Много изследвния показват, че флуорът може да предизвика костен рак.

Най-лошото е, че на този факт никой не обръща внимание. Помислете си какво ще стане с индустрията, ако се появят резултати от изследвания, че той е токсичен!

На енергийно ниво епифизата отговаря за адаптацията на тялото към новите вибрационни параметри на земята.

Много производители флуорират водата, за да попълнят недостига му в нашия организъм. Но напоследък учени твърдят, че излишъкът от флуора е много по-опасен от недостига му.

Флуорът е елемент от вулканичен произход; в организма на животните и човека се съдържа в зъбната и костната тъкан.

Масовата реклама внушава, че недостигът на флуор е заплаха за организма, основно за зъбите.

В питейната вода постоянно се добавя флуор за профилактика на кариеса. Бяха необходими много години, за да стане ясно, че добавянето на флуор в храната не предпзва от карис; основната причина за кариеса е неправилното хранене.

Неконтролираната употреба на флуор не ликвидира проблема с кариеса, но е опасност за здравето, тъй като той разрушава катализата – групата ферменти, които защитават организма от вредното въздействие на свободните радикали. Свободните радикали разрушават клетките, заплашват целостта на ДНК и предизвикват мутации във възпроизводството на клетките. Верижната реакция от клетъчни мутации може да предизвика образуването на ракови тумори.

Научни изследвания доказаха, че съществува връзка между синдрома на Даун и флуорирането на водата, тъй като някои ферменти на мозъка са чувствителни към инхибиращото въздействие на излишъка от флуор. Бременните жени са най-застрашени, защото излишъкът от флуор от питейната вода прониква в кръвта на майката, а оттам – в кръвта на зародиша.

Флуорирането на водата се извършва с добавянето на натриев флуорид, който е много токсичен за организма. Но тази процедура е още много разпространена в света. Всеки от нас трябва сам да се предпази от вредното влияние на флуора.

Първо се информирайте дали вашата питейна вода е флуорирана. Ако е положителен отговорът, избягвайте:

 1. Приготвянето на храна в алуминиеви съдове, тъй като флуорът се свързва с алуминия и образува опасно съединение с него.
 2. Приготвянето на чай с вода от чешмата, тъй като чаят съдържа високи нива на флуор.
 3. Не пийте сода, кока-кола и други напитки в метални кути или дори в бутилки, ако няма надпис «не съдържа флуор».
 4. Не приготвяйте детска храна с вода от чешмата.
 5. Бременните жени да не пият вода  от крана.
 6. Не поливайте плодовете и зеленчуците, които отглеждате, с вода от крана. Тъй като тя съдържа натриев флуорид, той се натрупва в почвата и съответно минава в плодовете и зеленчуците.

Флуорираната вода е противопоказна при следните заболявния:

– диабет

– нарушена функция на щитовидната жлеза

– артрит

– бъбречни заболявания

– сърдечни заболявания

– болести на пикочния мехур и пикочно-половата система

– чупливост на костите и остеопороза

– аллергии

– хормонални нарушения

– нервни заболявания.

http://rasper-bg.com/?p=561

37 коментара

37 thoughts on “ФЛУОРЪТ – ГОЛЯМАТА ЯДРЕНА ЗЪБНА ИЗМАМА

 1. Сега остава и България да спре производство на тези вредни за хората поасти за зъби,взимайки пример от другите страни.

  • Аз съм на мнение, че всеки трябва да вземе активна позиция, а не да чака нещо да се случи в национален мащаб.

  • В България, никога не е било приоритет премахването на гадостите, които причиняват болестите, а приоритета е да се правят прегледи и тем подобни глупости.
   Накратко: Опитват се да предотвратят проблема, а не причината за проблема.

 2. Питам онези, които ни информират /за което им благодаря!/, какво предлагат. След като показват негатива, явно имат идея и за позитива. Налага се да се проведе широка разяснителна работа, което предполага добра организация и средства, а след това – проектозакон, който някой да вкара в НС. Друг е въпросът дали ще бъде гласуван!

  • Да – ние не можем да прокарваме проектозакон, с който да информираме хората за полезни продукти, но наистина трябва да има по-строг контрол от страна на контролните органи за това, което се предлага в търговската мрежа.
   Но всеки може да намери в интернет полезна информация за натурални продукти.
   Ето две пасти, които не съдържат флуор и абразивни частици (които също надраскват зъбния емайл и са причина за образуване на кариеси)

   https://aloeverabg.wordpress.com/produkti/lichna-higiena/forever-bright-toothgel-gel-za-zabi-s-aloe-i-propolis/
   http://kafeganoderma.wordpress.com/pasta-za-zabi/
   И двете пасти съдействат за заздравяване на венците, предпазват от образуване на зъбен камък и предпазват кръвоносната система от образуване на плаки, защото по кръвен път през устата в кръвоносната система навлизат много бактерии и се стига до възпаления на кръвоносната система т.нар атеросклероза на кръвоносните съдове. Кървящите венци са отворена врата за всички бактерии, което води до атеросклероза на кръвоносните съдове.
   Това е част от лекция на д-р Ваня Евтимова – имунолог, д.м.н, хомеопат, която посочва по-горе описаната причинно-следствена връзка между хигиената на устната кухина и сърдечно-съдовите заболявания: http://www.youtube.com/watch?v=hC_sqtAVLGs&feature=youtu.be

  • стига хората да са информирани, оттам най-лесният начин да се постигне позитива е да се спре използването на тези продукти…..никакви закони няма да помогнат, зад тези закончета точно се крият най-богатите хора на света, а от какво са забогатели?

   • Да, досега хората са били маниполирани и истината не е била достъпна до кайния потребител. Днес благодарение на интернет, всеки има достъп до информация и може да прецени какви продукти да ползва в своето ежедневие. Всеки има възможност да упражни своето право на избор да бъде здрав.

 3. Avtoryt naiasno li e kakva voda ima vyv vodoprovodite v BG, ta preporychva da ne se pie!? Naiasno li e izobshto s tova, dali v BG vodata se fluorizira!?

  • Тази статия се отнася за Америка. Ако в България водата не се флуорира – можем само да се радваме, че до нас не е достигнала тази мода…. Тук обаче също се слага много хлор във водата и това се усеща при пиене.

 4. Защо спряха производството на нашите пасти за зъби,като например „Поморин“, бяха толкова хубави,полезни-май пак някой ни „продаде“…И защо изобщо винаги подценяваме нашите производства и се „възхищаваме“ на вносните отрови…

  • За съжаление – не мога да Ви отговоря на въпроса, който поставяте защо са спрени от производство нашите пасти за зъби. Но придържайки се към тенденцията за избелване на зъбите, се използват много хиимични вещества. А те ни увреждат здравето. Има пасти за зъби без флуор и моята цел е хората да имат информация, и да могат да направят избор, а не да бъдат заблуждавани от фалшивите реклами.

 5. aloeverabg ,може би това е вашата пропаганда ,за да пласирате пастите си за зъби.Колко хора могат да си позволят такава цена!?!

  • Пастата за зъби – наглед изглежда скъпа, но от нея се слага колкото грахово зърно и една паста е достатъчна за 5-6 месеца. Така, че тази цена е съпоставима с цената на паста, която е в търговската мрежа и се ползва за 1 месец – 3-4 лв. Но много по-важно от цената е това, че тя заздравява венците, предпазва от зъбен камък. А кървящите венци са отворена врата за бактериите. Така си спестяваме болести на кръвоносната система – атеросклероза. Нали знаете поговорка – евтини на брашното, скъпи на триците. Всеки сам да си прецени кое му е по-евтино – пастата за зъби или лекарствата за високо кръвно и други заболявания на кръвта.

   • Ами то от всяка паста за зъби се слага колкото грахче, да не би от другите пасти да слагаме със шепи!

   • Ами, честно казано преди слагах открай – докрай на четката. От 6-7 години не съм ползвала паста за зъби от търговката мрежа и не мога да споделя мнение за другите пасти. Но разбира се, това е мое мнение. Никого не задължавам с него. Всеки има правото на избор! Аз съм се убедила, че с природни средства човек може да си поддържа здравето и да избягва употребата на химически медикаменти, включително и паста за зъби. Убедила съм се, че в тялото на всеки от нас има по един природен лекар и ако ние не му пречим да си върши работата, може да се чувстваме добре физически и емоциоално.
    На много хора им е скъпа тази паста и си купуват евтини пасти, но както обикновено се случва, това което ни е евтино, обикновенно ни излиза много скъпо.
    Щом на Вас ви харесват пастите от търговката мрежа, продължавайте да си ги ползвате – това е Ваше право!
    Но ако има нещо, което Ви кара да се чувствате дискомфортно, това е сигнал на тялото,че има нужда от детоксикация и от повече грижа. Тогава може да започнете да променяте живота си, започвайки от пастата за зъби.

 6. За съжаление завода в Поморие изгоря преди няколко години, иначе паста Поморин наистина беше много по-смислен продукт от повечето, които се предлагат в момента.

 7. Pingback: ВИЛИЦА ИЛИ СКАЛПЕЛ (със субтитри)

 8. В България вече някои фирми започнаха да пускат на пазара пасти без флуор и други вредни съставки – Билка и Рубела, поне за тези аз знам и ползваме в семейството техни пасти. Смятам че трябва да стане държавна политика забраната на флуор, аспартам, мононатриевия глутамат и други доказано вредни съставки за организма, които влагат в хранителната, козметична и други подобни индустрии. Особено що се отнася за продуктите за деца. За мен е престъпление против човечеството все още използването на тези отрови в храните, при условие че е научно доказана вредата им. Ако на западняците не им дреме нека да си ги влагат в продуктите. Грижата за нашето здраве е в наши ръце и ако държавата не се сеща, трябва да я накараме да обърне внимание на този проблем.

  • В Германия е забранено използването на флуор в пастите за зъби, но нашето правителство е заето в момента и не може да стигне до решаването на тези въпроси.

   • В германия въобще не е забранен флуора, дори го добавят в готварската сол и натуралните сокова като „ИЗКЛЮЧИТЕЛНО важна и здравословна добавка“!

   • Ами, направете си извода и преценете дали да го ползвате.
    Всеки си избира своя път в живота – да ползва натурални продукти и да си прави профилактика на тялото или да яде, да пие и да си носи новите дрехи без да се съобразява за качестовот на поеманата храна и след това да е пациент на лекарите…

 9. Благодря на автора!Потресен съм!Винаги съм се чудел защо толкова агресивно ни пращат купони за паста за зъби,как е възможно в едни магазини да е 3-4 $,в други с купон същата паста да е две за $,но сега вече ми е ясно.В Джърси ходехме с удоволствие на море,но май ще си преразгледам приоритетите за ваканция…..

 10. В момента живея в Германия и пастите за зъби масово са с Флуор. (В момента ползвам пасата Colgate Komplett и тя е едно към едно с тези в България) На всяка по света целят да продават вредни стоки, за да може след това да продават скъпи лекарства, чрез които хората да се лекуват. На всяка по света е така … Единствения шанс да е си ги отглеждаш сам нещата, които консумираш. Дори и плодовете и зеленчуците вече са на всякъде по света масово ГМО, то няма и как иначе, защото няма начин нещо да се транспортира от другия край на света и да е натурално, без никви консерванти и тн…

  • Да, прав сте, че повечето плодове и зеленчуци са пълни с консерванти. Но това още повече трябва да ни обърне внимание и да се насочим към профилактика и детоксикация на тялото ни. Иначе, ще бъдем в списъка със статистиката на лекарите. Днес почти никой не спазва хигиена на храненето и не пости, но в религията и в библията от емпиричен опит хората са стигнали до извода, че който не спазва това, ще бъде наказан от господ. Това е бил начин хората да си правят профилактика.

 11. Има ли я статията някъде на английски?Споделих с колеги/американци/,които изобщо не можаха да повярват? Дори единия каза,че преди около 20 години,родителите им са подписвали специален документ,че са съгласни да се извърши профилактика на децата със жабурене поне 2 мин с флорирана вода,която тогава е била ,,откритието“ на века!Колегите ми са професионални готвачи,с огромни познания за съставките на храните и хр добавки,завършили колежи в Масачузетс,не са скептични или пък изненаданипросто наистина искат да прочетът,та бих бил огромно благодарен!

  • Съжалявам – не разполагам с английски вариант на статията. Статията е писана от доктор Михайл Тодоров и е публикувана във в. Строго секретно бр. 203, м.4.2012г. Аз само се позовавам на нея.

 12. Лошото е също, че и в минералната вода се слага флуорид. Погледнете етикетите на пластмасовите туби и бутилки на най-масово продаваните марки минерална вода – там пише: флуорид >1,5 мг / л. Колко повече от 1,5 милиграма на литър – това не се уточнява…

 13. Полемиката около флуора в пастата за зъби е много спорна. Но независимо дали с или без флуор в пастата за зъби, ние трябва да си обърнем внимание на здравето на венците. Много е важно да знаем, че кървящите венци са отворени врати за бактериите от устната кухина в кръвоносните съдове. Според д-р Ваня Евтимова – дмн, имунолог това може да доведе до атеросклероза на кръвоносните съдове. https://www.youtube.com/watch?v=hC_sqtAVLGs Един начин да предотвратим това е като си сменим кафето с едно здравословно кафе с ганодерма (рейши). Ганодерма е известна в Азия като гъба на дълголетието и безсмъртието. Тя изчиства кръвоносните съдове от плаки и отлагания и предотвратява образуването на тромби. По този начин се подобрява храненето на клетките с хранителни вещества и кислород. Това води до засилване на имунната система и тя може да се справи с вируси, бактерии и гъбички още в най-ранен стадий. Японското правителство е признало гъбата рейши за превенция на раковите заболявания. http://www.kafe-ganoderma.eu/products

 14. Това е една прекрасна статия за флуорът, която дава доста полезна информация. Аз мисля, че всеки един от нас трябва да се ангажира лично с разпространението на това знание. Така повече хора ще могат да се предпазят. Ние сами градим нашата реалност но сме отговорни за наследството, което оставяме на нашите деца.

  • Съгласна съм с Вас. Именно и аз затова съм се заела с тази мисия – понякога имам усещането, че съм като Дон Кихот, който се бори с вятърни мелници. Но пък всеки има право да избира своя път в живота и личната свобода е много ценна.

 15. Какво да кажа не знам. Майка ми миеше редовно зъбите но това не я опази от проблеми и се наложи да си сложи протези. В половината от живота си използваше Поморин а след това новите марки пасти за зъби и какво и помогна това. А нейният баща дядо ми не използваше никакви пасти за зъби а даже нямаше и четка за зъби но си миеше зъбите само и единствено с готварска сол ежедневно. Нямаше липсваш зъб нито кариес нито лош дъх, Не искам да се връщаме назад но мисля че има какво да научим от дедите си…

  • Да, хубаво е да се учим от опита на дедите си, но трябва да се съобразяваме със сегашната ситуация. Дядо Ви е имал здрави зъби, но това не се дължи единствено на това, че не е ползвал пасти за зъби, а готварска сол. Върху здравето на зъбите оказват влияние много фактори.
   Трябва да се отчитат влиянието на храната, на въздуха и водата. Замърсяването на природата също се отразява на нашето здраве. На времето дедите ни са си произвеждали сами храната и тя не е стояла със седмици и месеци по витрините в магазина. А според книгата на японския лекар Хироми Шиния „Ензимния фактор“, с времето, с термичната обработка на храната се губят нейните ензими. А според Лидия Ковачева причината за дълголетието на българския народ след Освобождението не се дължи само на уникалното българско кисело мляко, а се дължи на това, че от 365 дни в годината, 200 са били на пости. (при положение, че тогава природата е била много по-чиста) В основата на всяко заболяване стои токсикацията на тялото. След изчистване на тялото от токсините, тялото има свойството да се самолекува и самовъзстановява. Алоето подпомага процеса на детоксикация и именно затова то е полезно и помага при много голям тип заболявания.
   Другата причина за липсата на здраве в днешно време е факта, че в храната ни липсват достатъчно минерали и витамини. Според германско проучване преди 20 години една ябълка е била достатъчна да си набавим нужното количество витамин С за деня. А сега за да си набавим нужното количество витамин С, трябва да изядем 4 ябълки. Интензивното земеделие е изтощило почвите и в тях няма достатъчно минерали, а като няма минерали в почвата, няма как да ги има в храната. Липсата на минерали води до много заболявания в тялото – заболявания на костно-ставната система, на зъбите, на кръвоносната система и т.н. Ето един руски филм за това – Здравето – печалба на мъдрите!

 16. Вижте какво пише в уикипедия, може би пък не е вреден в пастата за зъби??? От статията се разбира, че се ползва някакво съединение, а не самия флуор.
  „Флуороапатитът Ca5(PO4)3F образува кристали, които се включват в емайла на зъбите и му придават по-висока киселинна устойчивост. Флуоридите – натриев, амониев, калаен – се използват в пасти, разтвори или гелове за зъби с цел предпазване от кариес.“

  Би ми било интересно да прочета коментара Ви.

  • В уикипедия може да пише тази информация, но фактите са си факти. Флуорът е вреден не само за емайла на зъбите, но той пречи да се усвоява йода от щитовидната жлеза. А това води до сериозен дисбаланс в тялото. Ние си мислим, че сме изучили всичко за човешкото тяло, а в действителност нямаме отговор на много въпроси. Природата се е погрижила и ни е дала готови формули. В природните съединения има флуор, но в съвсем малки дози и то в комбинация с други съединения. А когато се дава в изолирана форма и то в завишени дози – резултатите показват, че е канцерогенен и уврежда зъбите, костите и оказва неблагоприятно въздействие и на щитовидната жлеза. Не е случаен факта, че има бум на заболяванията на щитовидната жлеза – Хашимото, хипо- или хипер функция на жлезата. И за да ме разберете какво имам предвид, ще ви направя една аналогия – витамин С в природата има 7 изотопа. Човек е успял да синтезира само един от тях. И го предписва на хората, които имат недостиг на този витамин. Но на практика какво се получава – той не само не помага, а напротив в големи дози вреди на човека, който има нужда от него.
   Аз не налагам моето мнение – всеки сам избира дали да се довери или не на информацията, която му се поднася.

 17. Koito da ne vqrva da si pie skupata voda ot cheshmata da si hodi po lekari da go snimat po 3puti na godina da se obluchva ot rengen zaradi kamani v bubrecite kato men da si mie zubite s evtinata pasta ot kaufland na promociq i posle da si naliva sichkite pari po doktori i operacii e to e vidno kak e suzdadena sistemata da pecheli ot nas i nakraq choveka kak sam se samoubiva bavno leka-poleka 🙂

  izvinqvam se za latinicata

Вашият коментар

Попълнете полетата по-долу или кликнете върху икона, за да влезете:

WordPress.com лого

В момента коментирате, използвайки вашия профил WordPress.com. Излизане /  Промяна )

Twitter picture

В момента коментирате, използвайки вашия профил Twitter. Излизане /  Промяна )

Facebook photo

В момента коментирате, използвайки вашия профил Facebook. Излизане /  Промяна )

Connecting to %s