Флуоридът, с който се лекуваме е една от най-силните отрови

20 страни отдавна забраниха да се използва в медицината, в България обаче – не

В последно време усилено се заговори за вредното въздействие на флуорида върху здравето на човека. Въпреки че от десетилетия ни уверяват не само от атрактивните реклами по телевизията, но и самите стоматолози, че флуорираните пасти за зъби отстраняват кървенето на венците, унищожават вредните микроорганизми и ви осигуряват свеж и приятен дъх от устата. И ние вярваме, и си купуваме скъпи пасти за зъби, и си пием флуорирана вода…Кажете ни каква всъщност е истината?

Както винаги досега, за да бъдем полезни на нашите читатели, потърсихме информация, подкрепена с научни доказателства за същинското действие на флуорида върху човешкото здраве. И ето на какво попаднахме.Флуорирането е най-големият случай на научна измама

Това твърди д-р Робърт Картън, американски учен от Агенцията за защита на околната среда. В САЩ съединенията на флуора – флуоридите, са приети за токсични вещества и са включени в регистър като едно от 20-те най-опасни от 275-те вещества, които представляват значителна заплаха за човешкото здраве. Те са натрупващи се в организма токсини. Добре известно е, че флуоридът пречи за усвояването на йода, а това създава проблеми с щитовидната жлеза.

Знаете ли, че ендемичните области със зъбна флуороза са доказано същите, в които има още толкова засегнати от йодна недостатъчност? А същата тази йодна недостатъчност причинява мозъчни разстройства, предизвиква спонтанен аборт, поява на гуша и още много други заболявания. Как ще реагирате, ако някой ви каже, че флуоридът е невротоксичен индустриален отпадък? А ако разберете, че той уврежда имунната, храносмилателната и дихателната система, както и бъбреците, черния дроб, мозъка и щитовидната жлеза? Ами ако откриете, че липсват научни доказателства, че флуоридът е полезна добавка към водата, въпреки стряскащите научни доказателства, според които без съмнение флуоридът е вреден за здравето? Как ще се почувствате, ако научите, че всъщност тези факти са известни от години на всички здравни агенции? Но не знаете, че те са контролирани от политическите интереси на производителите на ядрени оръжия, алуминий и фосфат, чийто интерес е те да се пазят в тайна.

Между другото:

Флуорирането на питейната вода се обсъжда разгорещено от десетилетия, продължава и до днес въпреки категоричните доказателства, според които тази вода е причина за страдания и болести при хората.

Д-р Джон Ямоуянис:
Флуорът се използва за унищожаване на плъхове!
Д-р Ямоуянис е биохимик, президент на Фондация за безвредна вода

– Д-р Ямоуянис, вие сте първият в света, който заяви на всеослушание за връзката флуорид-рак, още ли сте убеден в това? Атаката срещу вас беше много сериозна.
– Да, така е и не се отричам от думите си. Флуоридът е отрова! Той се използва като пестицид срещу мишки, плъхове и други малки вредители. Едно 5-килограмово дете може да бъде убито от 0,3 г флуорид, а един 50-годишен възрастен може да бъде убит от 3 г флуорид.

– Защо сте толкова категоричен?
– Работихме заедно с д-р Дийн Бърк от Секцията по клетъчна химия в Националния институт за изследване на рака още през 1977 г. Нашите дългогодишни изследвания доказват, че всяка година флуорирането е свързано с около 10 000 смъртни случая на болни от рак. Флуоридът причинява рак при хората и прави това много по-бързо от което и да е друго химическо вещество.

– Други изследвания по този извод правени ли са?
– Да, правени са в Харвард през 2005 г. Екип от учени медици откриват, че флуорът в чешмяната вода причинява рак на костите при малки момченца. В началото на 2010 г. в Индия много деца са започнали да ослепяват и окуцяват отчасти и поради изкуственото добавяне на флуорид в питейната вода. Друго изследване от 1989 г. на Националния институт за дентални и краниофациални изследвания в САЩ стига до извода, че 12 на сто от децата, живеещи в области с флуорирана вода, развиват зъбна флуороза, трайно обезцветяване и чупливост на зъбите. Изследване на Факултета по зъбно здраве към Харвард от 2005 г. открива, че флуоридът в чешмяната вода причинява рак на костите при малки момчета. Заключението е: “Момчетата на възраст между 5 и 10 години, които имат контакт с флуорид, могат да се разболеят от остеосарком – рак на костите, когато станат на възраст между 10 и 19 години.

– Защо се получава така?
– Поради прекаленото съдържание на флуорид в питейната вода калцият не се абсорбира в организма, което причинява недъзи и уродливост, макар че много учени отказват да го потвърдят.

Но има случаи, когато деца започват да ослепяват, след като им е поставена диагнозата “Ламеларна конгенитална катаракта”. А това заболяване се дължи именно на флуоридното съдържание на водата. Явно учените от Световната здравна организация не искат да се занимават с проблема по някакви все още непонятни причини.

Яна БОЯДЖИЕВА

Вестник Блиц 1 окт. 2013
Вашият коментар

Вашият коментар

Попълнете полетата по-долу или кликнете върху икона, за да влезете:

WordPress.com лого

В момента коментирате, използвайки вашия профил WordPress.com. Излизане /  Промяна )

Twitter picture

В момента коментирате, използвайки вашия профил Twitter. Излизане /  Промяна )

Facebook photo

В момента коментирате, използвайки вашия профил Facebook. Излизане /  Промяна )

Connecting to %s