Имунната система и туморите

Когато говорим за имунитета си, обикновено го възприемаме като нашия страж срещу външни агенти, но не бива да забравяме, че той ни защитава и от възможни аномалии, които биха могли да възникнат вътре в организма. С други думи, нашата имунна система патрулира цялото ни тяло и търси места в него, които не функционират правилно. Тя или „ремонтира” съответната неизправност, или унищожава аномалиите. Най-добрият пример за това е ролята на имунната система за ограничаване на появата на някои видове тумори. Туморът всъщност представлява безконтролно разпространение на клетки. За да се избегне то, всяка клетка си има биологичен часовник, който я принуждава да се самоунищожи, когато вече не е полезна. Понякога този часовник не работи добре и вместо да бъдат унищожени, клетките продължават да се делят и множат. Проблемът е, че те са стари и не работят добре, а размножавайки се образуват нездрави нови клетки, които на свой ред започват да се делят и в даден момент започват да вредят на тялото. Една от функциите на имунната система е да идентифицира тези злокачествени клетки и да ги унищожава. Не бива да забравяме, че имунитетът е едно цяло, в което отделните компоненти работят заедно в пълен синхрон. Ако кординацията между отделните части е нарушена, цялата система излиза от строя. Как става това?
1. Имунитетът ни отслабва: по-уязвими сме за инфекции и за някои тумори е по-лесно да растат.
(Пример – СПИН)
2. Имунната ни система не разпознава части от организма и ги напада разрушително, вместо да се бори с външни микроорганизми. Това води до появата на автоимунни заболявания (астма, артрит,ревматизъм, лупус и др.)
3. Имунитетът ни реагира неправилно и прекомерно на определени дразнители – появяват се реакции на свръхчувствителност (алергичен дерматит, контактен дерматит, лекарствени алергии и др.)

Как АЛОЕ ВЕРА влияе на имунната система?
Благодарение на своя специфичен състав, гелът от алое вера може да допринесе за регулиране на имунната система и да подпомогне правилното `и функциониране. Вероятно най-въздействащите му съставки са полизахаридите (сложни захари), ензими (молекули, които катализират биохимични процеси в клетките) и други специални молекули, като лигнин, сапонини и антрахинони (молекули, които проникват в тъканите и пренасят със себе си молекули на имунитета, като по този начин им помагат да стигнат по-бързо до инфектираното място. Някои от тези компоненти имат също антисептични и бактерицидни свойства.) От всички тези съставки, някои полизахариди, които откриваме в алое вера, са доказали способността си да регулират имунната ни система. Един от тях – ацемананът, се радва на голям научен интерес. Смята се, че той допринася за координирането и стимулирането на имунната система. Използва се в някои ваксини, за да повиши ефективността им.
Кожата е първата преграда, която ни защитава от външни патогени. Затова е важно тя винаги да е в оптимално състояние, а всички знаем колко полезно е алоето за нея. С негова помощ здравата кожа става още по-здрава, а различни повърхностни рани зарастват по-бързо.

„В началото на април на 2002 год. получихме смразяващо съобщение. Най-добрият приятел на баща ми Димитър Иванов от гр. Пловдив беше постъпил в болница с първоначална диагноза бронхопневмония, която след пълни изследвания беше заменена с „дребноклетъчен карцином на белия дроб”. Не можехме да повярваме, че тази страшна диагноза е вярна, защото чичо Митко изглежда физически здрав и силен мъж, неуморим любител на дългите планински преходи и ските, и никога не беше пушил.
Реакцията ни след първоначалния шок беше, че диагнозата е сгрешена и трябва спешно да се направят нови консултации и прегледи при водещи специалисти в гр. София. Беше уреден преглед при доц. Д. Петров от Клиниката по белодробни заболявания на Медицинска академия – София. Бяха направени нови изследвания, след които доц. Петров потвърди диагнозата. Той обясни, че този вид карцином не се оперира и единственото възможно лечение е химиотерапията.
Всеки може да си представи чувството за безизходица, породено от страшната окончателна диагноза и ограничените възможности на предлаганото стандартно лечение. Всички роднини и приятели започнаха трескаво да търсят алтернативни методи за лечение. Тогава разказах за чудотворното действие на гела от Алое Вера, който спаси живота на приятелката ми Юлиана от гр. София. Преди три години на Юлиана беше поставена диагноза „карцином на гърдата в трета фаза”. Първоначално лекарите отказаха операция. След като тя в продължение на около месец приемаше по триста милилитра Aloe Vera Gel на ден, карциномът беше локализиран. Последвалите изследвания показаха, че развитието на болестта е преустановено и беше извършена операция.
Заздравяването на раната и следоперативното възстановяване протече невероятно бързо, тъй като Юлиана продължаваше да пие същото дневно количество Aloe Vera Gel. Тя продължи да приема гела и по време на лъчетерапията, което и` помогна да понесе по-леко страничните ефекти от лечението. Вече три години, контролните прегледи показват, че коварната болест е победена. Юлиана е здрава, но не се разделя с елексира, който и помогна да победи болестта.
Предложих на чичо Митко веднага да започне да приема по двеста милилитра Aloe Vera Gel на ден. През май започна лечението чрез химиотерапия в ИСУЛ. Лекуващият лекар беше предупреден, че болният пие Алое Вера. Той се съгласи гелът да се приема по преценка на пациента. Последваха вливания в продължение на 10 седмици и ежедневно приемане на посоченото количество гел от Алое Вера. И този път лечебният сок не позволи да се появят обичайните странични ефекти на химиотерапията. Нямаше повръщания и косопад. Това ни даде увереност, че гелът от Алое Вера действа. Скенерът, направен след приключването на химиотерапията, отново показа наличието на карцином. Последва почивка от един месец и отново беше проведено кратко лечение с химиотерапия, като през цялото време болният продължи да приема гел от Алое Вера и Lycium Plus по три таблетки на ден. След приключването на химиотерапията направиха скенер. Ракът беше изчезнал. Радостта ни беше неописуема, но и същевременно се промъкна и съмнение относно показанията на скенера. Чичо Митко продължи да пие алое. След около месец направиха нов скенер. От карцинома нямаше и следа. Болестта отново беше победена с помощта на продуктите на ФЛП.
Тези два случая в моята практика на дистрибутор на продуктите на Форевър Ливинг Продъктс ме изпълват с радост и удовлетворение и доказват, че тези продукти притежават уникалните свойства да помагат при лечението на тежки и труднолечими болести, както и да ни предпазват от тях.“

Мария Спасова (Асистент Супервайзор)
София

Вашият коментар

Вашият коментар

Попълнете полетата по-долу или кликнете върху икона, за да влезете:

WordPress.com лого

В момента коментирате, използвайки вашия профил WordPress.com. Излизане /  Промяна )

Twitter picture

В момента коментирате, използвайки вашия профил Twitter. Излизане /  Промяна )

Facebook photo

В момента коментирате, използвайки вашия профил Facebook. Излизане /  Промяна )

Connecting to %s