Какво не знаем за прополиса?

Витамините от В комплекса са незаменими за поддържане на добро здраве и заедно действат синергично в множество процеси в целия организъм. Непълноценно хранене, замърсена околна среда, рафинирани и преработени храни са фактори, които допринасят за изчерпване на тези важни хранителни вещества, които произвеждат енергия за човешкото тяло. Дефицитът им може да се прояви чрез широк спектър от симптоми.
Когато стане дума за пчели, най-напред се сещаме за меда и прашеца, но има още един чудотворен продукт. Прополисът представлява лепкава смола, отделяна от дърветата. Пчелите я събират, преработват и облепват кошерите си с нея, за да се предпазят от микроби. Всъщност думата „прополис“ идва от гръцки и означава „защитник на града“, защото функцията на тази смола е да предпазва кошерите от външна заплаха.
„Бащата на медицината“ Хипократ е предписвал прополис преди повече от 2000 години за лечение на рани и язви. Този пчелен продукт е използван широко и в древен Египет и Рим.
Прополисът е богат на полезни вещества, сред които са витамини от В комплекса, минерали, аминокиселини, ензими и флавоноиди. Флавоноидите допринасят за способността му да дезактивира вирусите, като по този начин може да помогне за предпазване от настинки и грипове, или за съкращаване на продължителността им. Документирани са случаи, при които прополисът демонстрира противоалергични и противовъзпалителни свойства, като според изследвания има положителен ефект при различни ревматични състояния.
Прополисът стимулира имунната система и подсилва устойчивостта на инфекции. Проучвания доказват, че той унищожава или спира развитието на многобройни щамове вредни бактерии, гъбични и вирусни инфекции,
като ги атакува избирателно, без Пчелен прополис да засяга полезната бактериална микрофлора в храносмилателния тракт и нейните важни имунни функции. Естествените му антибиотични свойства се съчетават с пълно отсъствие на странични ефекти. Не са открити бактерии или вируси, които да развиват резистентност към действието му. Противомикробните му качества могат да подпомогнат защитата от паразитни инфекции.
Причинителят на херпес зостер, както и резистентните към всички антибиотици щамове бактерии като MRSA, също проявяват чувствителност към него.
Полето на действие на прополиса е изключително широко и сред разнообразните му приложения са инфекции на горните дихателни пътища, устната кухина, храносмилателната, половата и отделителната система, възпалителни процеси в очите. Той има важни функции и за поддържане здравето на сърдечносъдовата система.
Прополисът подпомага заздравяването на рани, стимулира растежа на нови тъкани, омекотява кожата и намалява появата на белези. Терапевтичната му употреба е доказала способността му да повлиява положително проблеми като абсцеси, измръзвания, рани, изгаряния и костни счупвания.
Пчелният прополис на Форевър се събира от кошери, разположени в отдалечени, високопланински, пустинни области. За да се осигури още по-голяма чистота, се използват патентовани колектори за пчелен прополис. Прополис таблетките на ФЛП са подсилени с пчелно млечице и са 100% натурални, без изкуствени консерванти, оцветители или аромати.

Вашият коментар

Вашият коментар

Попълнете полетата по-долу или кликнете върху икона, за да влезете:

WordPress.com лого

В момента коментирате, използвайки вашия профил WordPress.com. Излизане /  Промяна )

Twitter picture

В момента коментирате, използвайки вашия профил Twitter. Излизане /  Промяна )

Facebook photo

В момента коментирате, използвайки вашия профил Facebook. Излизане /  Промяна )

Connecting to %s